JANA MACEŠKA
příběh frankogurmetky

Jsem nadšenou stoupenkyní francouzské klasické a rustikální kuchyně. Několik let jsem pobývala po boku manžela vyslaného na diplomatickou misi v Paříži, kde jsem navštěvovala kurzy vaření a nakukovala pod pokličku úspěšným šéfkuchařům i mým kamarádkám, francouzským hospodyňkám.

Díky mé zvědavosti, zručnosti a lásce k vaření jsem tyto znalosti pak zhodnocovala při přípravě vybraných lahůdek, ale i obyčejných krajových francouzských jídel pro oficiální i soukromé návštěvy.

Podílela jsem se na realizaci programu o francouzské gastronomii v televizním pořadu. Ve známe škole vaření Ola Kala jsem působila jako lektorka kurzů francouzské kuchyně. Kouzlo její přípravy můžete ovšem objevit i v mém útulném kuchyňském studiu, kde pořádám kurzy Pod Pokličkou Francouzské Gastronomie. Hned při Vaší 1. účasti dostanete jako dárek přístup do Přátel Francouzské Gastronomie (členské části těchto stránek), kde naleznete několik francouzských menu řazených dle jednotlivých oblastí a regionů Francie. Čekají na Vás…

  • Pětiletá gastronomická zkušenost ve Francii

  • Spolupráce s televizním pořadem o francouzské gastronomii

  • Živé kurzy ve vlastním bytovém studiu i na internetu

  • Lektorka kurzů vaření v OLA KALA

„Pojďte vařit se mnou. Ráda budu Vaší průvodkyní francouzské gastronomie.“

Jana Maceška, lektorka francouzské gastronomie

O kurzech

Kuchynském studiu v Praze 4 – Bráníku

Na úvod kurzů nesmí chybět uvítací sklenička ze Champagne a „amuse bouche“ (malé zakousnutí) v duchu francouzské tradice.

Kurz probíhá instruktážní formou. Účastníci kurzu sledují přípravu pokrmů a nemusí se na ní aktivně podílet. Menu je složené z předkrmu, hlavního chodu a dezertu.

 

 

V případě zájmu se na přípravě pokrmů mohou aktivně podílet a vyzkoušet si praktické kuchařské dovednosti.

Servírované pokrmy jsou doprovázeny vybraným vínem, samozřejmě francouzské provenience. Délka trvání kurzu je max. 4 hod. a počet účastníků 5 osob a lektorka.

ONLINE LEKCE FRANCOUZSKÉ GASTRONOMIE

Chci proniknout do tajů a kouzel přípravy francouzské gastronomie

CHCI 3 LEKCE ZDARMA

Jana Maceška se zpovídá a odhaluje svá tajemství v rozhovoru s Markétou Karasovou.

„Pod mou pokličkou objevíte vůně a chutě gurmánské Francie.“

Jana Maceška, Vaše frankogurmetka